Információk

Mielőtt útnak indul jó tudni a következőket: 

- Érvényes-e az útlevelem a hazautazástól számított 6 hónapig? Amennyiben nincs meg már a 6 hónap, új útvelelet kell igényelni. 

- Van-e érvényes vízumom?

- Van-e baleset-, betegség- és poggyászbiztosításom? Ha még nincs, javasoljuk annak megkötését, mert a külföldi orvosi ellátás igen költséges, ha azt a biztosító nem fedezi. Bővebb tájékoztatásért kérjük vegye fel a kapcsolatot irodánk munkatársaival.

- Megvan-e minden szükséges dokumentum az utazáshoz? (repülőjegy, szálloda voucher, transzfer visszaigazolás, autóbérlés voucher, stb.)

- Van-e elég valuta nálam, ami szükséges lehet a megérkezéskor? Legyen némi készpénz mindig nálunk amikor külföldre indulunk (pl. mosdó használat, taxi költség, étel-ital vásárlás, souvenir vásárlás, stb.) Nagyon sok üzlet, étterem, szálloda, taxi, stb.. elfogadnak hitelkártyát, de tisztában kell lenni azzal, hogy a külföldi kártyahasználat költsége jóval magasabb, mint idehaza. Erről bővebben saját bankjánál tud pontos információkat kérni. 

- Milyen lesz az időjárás, ahová utazom? Mindenképpen tájékozódjon az adott ország időjárásáról és annak megfelelően készítse össze ruhatárát. Fölösleges sok ruhát cipelni, meleg ruhából elég néhány alap darab, inkább a kényelmes és praktikus öltözködésre koncentráljunk, mint a mennyiségre. Előfordulhat, hogy egyes szállodák megkérik a vendégeiket, hogy alkalomnak megfelelő öltözéket viseljenek pl. vacsoránál, így ebben az esetben férfiaknak hosszú nadrág és ing, hölgyeknek pedig elegáns ruha vagy szoknya, blúz viselése ajánott. Túlzásokba nem kell esni, itt általában az a lényeg, hogy ne shortba vagy fürdőruhában és strand papucsban üljenek a vendégek az asztalnál. 

- Fontos az úti patika helyes összeállítása! Mindenképpen javasoljuk, hogy az alap gyógyszereket mindig vigyék magukkal, amennyiben külfödre utaznak. (lázcsillapító, fájdalomcsillapító, rovarcsípés elleni védőkrém, stb.) Ezen kívül - amennyiben szükséges - az orvos által előírt gyógyszereket kell vinni. Ha valami komoly egészségügyi probléma merül fel az adott országban, mindenképpen hívjon orvost, aki a helyi gyógyszerekkel hatákonyan tudja kezelni a betegséget és semmiképpen ne az itthonról vitt gyógyszerekkel kísérletezzen!