Amit látni kell...

9 kínai tartomány, amit feltétlenül látni kell

1. Fenghuang (Főnix) község: Fenghuang megye a Hunan tartománybeli Jishou és Huaihua városa között fekszik, óvárosát a folyó mentén építették, mely máig jó állapotban maradt fenn.

2. Lijiang: Yunnan tartomány északnyugati részén található a régi városka, melyet az UNESCO felvett a világörökségek listájára.

3. Pingyao: az elmúlt évszázadban a Shanxi tartományban fekvő Pingyaóban virágzott az üzlet. Számos bank, zálogház, gyógyszertár és selyembolt működött itt, kis Pekingnek is nevezték. Pingyao óvárosa 1997. december 3-án került fel az UNESCO világörökségi listájára.

4. Yangshuo: Yangshuo a Guangxi-Zhuang Autonóm Területen található Guilin városhoz közel fekszik, híres kirándulóhely. Yangshou-ban minden hegy csodás barlangokat rejt. Kínában van egy közismert mondás: „A guilini hegyek és vizek a legszebbek a kerek ég alatt, Yangshuo szépsége azonban még Guilinét is felülmúlja."

5. Xichang: Xichang a szecsuani Xiliangshannál fekszik, ez Kína legnagyobb műholdfellövő központja. A város központjától délre található a Lushan hegyekben a Guangfu templom, ahol kőtáblákon örökítették meg a xichangi történelmi földrengést.

6. Turfán: a Xingjiang-Ujgur Autonóm Terület közepén elterülő medencében található. Lángoló övezetnek is nevezik a hegyes-völgyes vidéket. Turfán híres szőlőjéről és tökéről.

7. Pingxiang: Kína délnyugati határán található. Nemcsak a kínai trópusok központja, hanem ez a kínai-vietnami határon lévő legnagyobb kereskedelmi csomópont is.

8. Nedong: más néven Zedang Lhászától délkeletre fekszik, itt található az úgynevezett majombarlang, melyben rengeteg vésett szentírás van. Itt bújik meg továbbá a tibetiek első háza is.

9. Maduo: a Sárga-folyó forrása Qinghai tartományban, 4000 méterrel a tengerszint fölött.