Peking - Shanghai

Kína > Peking > Shanghai

Peking - Shanghai classic tour

Szállás típusaSzálloda ****

EllátásFélpanzió

Utazás módjaRepülő

Már489 USD / fő-től

 

PEKING - SHANGHAI CLASSIC TOUR

7 nap/6 éjszaka

 

Indulási időpont: tetszés szerinti időpontban

Ellátás: félpanzió

 

Program: 

 

1.nap  Érkezés Pekingbe

Érkezés után találkozás a helyi idegenvezetővel, majd transzfer a hotelbe. Miután jól kipihentük magunkat, vacsora egy helyi étteremben.

 

2. nap Peking

Reggeli után pekingi városnézés kezdődik a világ legnagyobb közterével, a Tian’anmen térrel amely mindenkit lenyűgöz hatalmas méreteivel már első látásra. Ezt követi a Tiltott Város.  A császári palota, amely 24 Ming és Szing dinasztiából származó császár otthona volt és amely a legnagyobb a világ többszáz éves építészeti műemlékei között.  Végigsétálva a múzeumban lehetőségünk adódik látni,  megérinteni és átérezni ezt a kivételes építményt. Délután folytatjuk utunkat a Nyári Palotához. A legnagyobb királyi park, gondosan ápolt, szép környezet. Az Államtanács 1960-ban Kína legfontosab kulturális műemlékei közé sorolta. Számos nagyszerű példát láthatunk itt a többszázéves kínai építészet remekeiből. Vacsora egy helyi étteremben.

 

3. nap Peking

Reggeli után a 75 km távolságban található Nagy Fal,  és a Juyong bástya valamint egy Jade manufaktura meglátogatása, amelyek az ország jelképeivé váltak és jól mutatják a kinai tudomány fejlettségét. Szinte hihetetlen, hogyan voltak képesek ilyen hatalmas méretű építményt létrehozni a régmúlt idők fejletlen eszközeivel. Majd rövid fotózás a Pekingi Olimpiai Park területén, ahol a Nemzeti Stadion-Madárfészek és Nemzeti Viziközpont- is megtekinthető kívülről. Ezt követően egy teaház látogatására kerül sor.

 

4. nap Peking 

Délelőtt a Liulichang negyed látogatása, amely Peking belvárosában található és amely a hagyományos kínai kézműves termékek, ékszerek dísztárgyak, továbbá régiségek árusításával foglalkozó üzleteiről hires. Ez Peking legrégebbi városnegyedeinek egyike.  Aztán a  Da Shi Lan meglátogatása következik, amely  Peking legrégebbi utcája, több, mint 570 éves. A Ming dinasztiához tartozó Yong Le császár uralkodása alatt, 1430-ban építették. Da Shi Lan utca 375 méter hosszú és 26 üzlet található itt. 

 

 

5. nap Peking /Shanghai 

Reggeli után utazás repülővel/szuperexpresszel (választható) Shanghaiba, érkezést követően egy budhista szentély, a  - Jade Buddha Templom meglátogatása Shanghai városi forgatagában. A szentély a benne található két felékszerezett fehér jade Budha szoborról kapta a nevét. Az egy tömbből kifaragott űlő jade Buddha szobor a napfényben áttetszővé válik, ragyogva hírdeti a kínai művészet magas szintjét. A  Yuyuan Kert tavacskái, sziklakertjei sövényfolyosókkal, árnyas sétányokkal és gyönyörű virágokkal vannak összekötve mindenütt. Ezt követően egy  gyöngy manufaktúra  látogatás következik. A Nanjing Road modernizálása és átépítése után a Nanjing Road Kína első számú kereskedelmi utcájává vált, olyan bevásárló paradicsom a túristáknak, mint New Yorkban a Fith Avenue, vagy Párizsban a  Champs-Elysées. Azután a  Bund  következik. A felújított folyópart a város talán leghíresebb látképét adja. A BUND szó  anglo-indiai eredetű, kővel kiépített vízpartot jelent. Innen adódik a legszebb kilátás a kivilágított városra is.

 

6. nap Shanghai - Zhujiajiao víziváros 

Ezen a napon Zhujiajiao látogatása a program, amely Shanghai városperemén található. Zhujiajiao olyan viziváros, amely jól ismert a több mint 1700 éves történelméről egész Kína szerte.  Területe  47 négyzetkilometer, épületeivel, lagunáival, mint fénylő gyöngyszem ragyog az őt övező hegyek és tavak között.  Talán ezért is kapta a “Gyöngyfolyam” nevet a kis város, amely a legjobb állapotban található Kína négy ókori települése közül. A program után visszautazás Shanghaiba, vacsora egy helyi étteremben.

 

7. nap Shanghai: hazautazás 

Reggeli a szállodában. Hazautazás menetrend szerint.

 

 

ÁRAK CSAK LEKÉRÉSRE!

Kérje ajánlatunkat: info@chib.hu 

 

Az ár tartalmazza:

szállás 2 ágyas szobában a választott hotelben

reggeli és vacsora

privát transzferek (reptér/vonatállomás/hotel, hotel és a városnéző programok kiindulási helyei között)

autóbusz és idegenvezető a programokon

belépők a programban leírtak szerint

 

 

Az ár nem tartalmazza:

nemzetközi repülőjegy

belföldi repülőjegy

vonatjegy

szükséges vízumdíjak

fakultatív programok amik nem szerepelnek a program leírásban

balesetbiztosítás

egyéb személyes kiadások

borravalók