Peking - Hszian - Shanghai ahogyan megszoktuk

Kína > Peking > Shanghai

Peking - Hszian - Shanghai a megszokott stílusban

Szállás típusaSzálloda ****

EllátásFélpanzió

Utazás módjaRepülő

Már600 USD / fő-től

 

PEKING - HSZIAN - SHANGHAI

A MEGSZOKOTT MÓDON

8 NAP / 7 ÉJSZAKA

 

Indulási dátum: tetszés szerinti időpontban

Ellátás: félpanzió

 

Program:

 

1.nap   Érkezés Pekingbe: (vacsora)

Érkezés után találkozás a helyi idegenvezetővel, majd transzfer a hotelbe. Miután jól kipihenték magukat, vacsora egy helyi étteremben. Ezt követően szállás a hotelben.

 

2. nap Peking: (reggeli/vacsora)

Reggeli után pekingi városnézés kezdődik a világ legnagyobb közterével, a Tian’anmen térrel amely mindenkit lenyűgöz  méreteivel már első látásra. Ezt követi a Tiltott Város. A császári palota, amely 24 Ming és Szing dinasztiából származó császár otthona volt és amely a legnagyobb a világ többszáz éves építészeti műemlékei között.  Végigsétálva a múzeumban lehetőségünk adódik szemünkkel látni, kezünkkel megérinteni és szívünkkel átérezni ezt a kivételes építményt. Délután folytatjuk utunkat a Nyári Palotához. A legnagyobb királyi park, gondosan ápolt szép környezet, az Államtanács által 1960-ban Kína legfontosab kulturális műemlékei közé sorolta. Számos nagyszerű példát láthatunk itt a többszázéves kínai építészet remekeiből a csodálatos tájkép mellett. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás a hotelben. 

 

3. nap Peking: (reggeli/vacsora)

Reggeli után a 75 km távolságban található Nagy Fal,  és a Juyong sétány, valamint egy jade manufaktura meglátogatása, amelyek az ország jelképeivé váltak és jól mutatják a kinai tudomány fejlettségét. Szinte hihetetlen, hogyan voltak képesek ilyen hatalmas méretű építményt létrehozni a régmúlt idők fejletlen eszközeivel. Ha marad elég idő, rövid fotózás a Pekingi Olimpiai Park területén, ahol a Nemzeti Stadion-Madárfészek és Nemzeti Viziközpont- is megtekinthető kívülről. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás a hotelben.

 

4. nap Peking /Hszian (reggeli/vacsora)

Délelőtt a Liulichang negyed látogatása, amely Peking belvárosában található és amely a hagyományos kínai kézműves termékek, ékszerek dísztárgyak, továbbá régiségek árusításával foglalkozó üzleteiről hires. Ez Peking legrégebbi városnegyedeinek egyike.  Aztán a  Da Shi Lan meglátogatása következik, amely  Peking legrégebbi utcája, több, mint 570 éves. A Ming dinasztiához tartozó Yong Le császár uralkodása alatt, 1430-ban építették. Da Shi Lan utca 375 méter hosszú és 26 üzlet található itt. Ezt követően továbbutazás Hszianba - Repülő/szuperexpressz-, érkezés után transzfer a szállodába, pihenés. Vacsora egy helyi étteremben, szállás a hotelben.

 

5.nap Hszian (reggeli/vacsora)

Reggeli a szállodában, majd egész napos program Kína leggazdagabb régészeti területén, amely az UNESCO által a világ nyolcadik csodájaként van elismerve. A csodálatos Terrakotta Harcosok Múzeuma amely az első kínai császár hatalmas földalatti hadserege, amelyet 2200 éve temettek el, és csak 1974-ben tártak fel. Ez a huszadik század legjelentősebb régészeti feltárása. Ezt követően egy speciális lakkművészeti üzlet   meglátogatása, szabadidő és vásárlás egy hagyományosan régi stílusú utcában. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás a hotelben.

 

6. nap Hszian/Shanghai (reggeli/vacsora)

Reggeli után az  Ókori Városfal  meglátogatása. Ez a legjobb állapotban fennmaradt és legteljesebb városfal Kínában, egyúttal a világ legnagyobb ókori katonai védőműve.  A Vadlúd Pagoda az ország egyik legjobb állapotban megtartott többszázéves budhista szentélye. Délután továbbutazás repülővel Shanghaiba. Vacsora egy helyi étteremben.

 

7. nap Shanghai (reggeli/vacsora)

Reggeli után egy buddhista szentély, a Jade Buddha Templom  meglátogatása - Shanghai városi forgatagában. A szentély és a benne található két felékszerezett fehér jade Buddha szoborról kapta a nevét. Az egy tömbből kifaragott űlő jade Buddha szobor a napfényben áttetszővé válik, ragyogva hírdeti a kínai művészet magas szintjét. A  Yuyuan Kert  tavacskái, sziklakertjei sövényfolyosókkal, árnyas sétányokkal és gyönyörű virágokkal vannak összekötve mindenütt. Ezt követően egy gyöngy manufaktúra  meglátogatása következik. Ha igazi bevásárlásra készülünk, a  Nanjing Road utcában szinte minden kapható. Modernizálása és átépítése után a Naanjing Road Kína első számú kereskedelmi utcájává vált. Olyan bevásárló paradicsom a túristáknak, mint New Yorkban a Fith Avenue, vagy Párizsban a  Champs-Elysées. Azután a Bund  következik. A felújított folyópart a város talán leghíresebb látképét adja. A BUND szó  anglo-indiai eredetű, kővel kiépített vízpartot jelent. Innen adódik a legszebb kilátás a kivilágított városra is. A Huangpu folyó keleti partján, a Pudong nevű új városnegyedben látható az  Oriental TV Torony , amely 1994. október 1-én lett megnyitva. A torony  468 méter magas. A többfunkciós épület a város szimbólumává vált, Éttermek, szórakoztató és  bevásárló termek, szállás lehetőségek találhatóak benne, és egyúttal Shanghai legnépszerűbb túrista attrakciója. Vacsora és szállás Shanghaiban. 

 

8. nap Shanghai: (reggeli)

Reggeli a szállodában, transzfer a repülőtérre. Hazautazás menetrend szerint

 

***Program vége***

 

 

Árak lekérésre!

info@chib.hu  

 

Az ár tartalmazza:

szállás 2 ágyas szobában a választott hotelben

reggeli és vacsora

privát transzferek (reptér/vonatállomás/hotel, hotel és a városnéző programok kiindulási helyei között)

autóbusz és idegenvezető a programokon

belépők a programban leírtak szerint

 

 

Az ár nem tartalmazza:

nemzetközi repülőjegy

belföldi repülőjegy

vonatjegy

vízumdíj

balesetbiztosítás

egyéb személyes kiadások

borravalók