Peking - Hszian - Guilin - Shanghai körutazás

Kína > Peking > Shanghai

Klasszikus körutazás a legszebb városokban

Szállás típusaSzálloda ****

EllátásFélpanzió

Utazás módjaRepülő

Már655 USD / fő-től

 

PEKING–HSZIAN-GUILIN-SHANGHAI

klasszikus körút

10 nap / 9 éjszaka

 

 

Indulási dátumok: tetszés szerint választott időpontban 

Ellátás: félpanzió

 

Program:

                                                                                  

1.nap  Érkezés Pekingbe: (vacsora)

Érkezés után találkozás a helyi idegenvezetővel, majd transzfer a hotelbe. Miután jól kipihentük magunkat, vacsora egy helyi étteremben. Ezt követően szállás a hotelben.

 

2. nap Peking: (reggeli/vacsora)

Reggeli után pekingi városnézés kezdődik a világ legnagyobb közterével, a Tian’anmen térrel amely mindenkit lenyűgöz  méreteivel már első látásra. Ezt követi a Tiltott Város. A császári palota, amely 24 Ming és Szing dinasztiából származó császár otthona volt és amely a legnagyobb a világ többszáz éves építészeti műemlékei között. Végigsétálva a múzeumban lehetőségünk adódik szemünkkel látni, kezünkkel megérinteni és szívünkkel átérezni ezt a kivételes építményt. Délután folytatjuk utunkat a Nyári Palotához. A legnagyobb királyi park, gondosan ápolt, szép környezet, az Államtanács 1960-ban Kína legfontosab kulturális műemlékei közé sorolta. A csodálatos tájkép mellett számos nagyszerű példát láthatunk itt a többszázéves kínai építészet remekeiből. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás a hotelben. 

 

3. nap Peking: (reggeli/vacsora)

Reggeli után a 75 km távolságban található Nagy Fal,  és a Juyong bástya meglátogatása, amelyek az ország jelképeivé váltak és jól mutatják a kinai tudomány fejlettségét. Szinte hihetetlen, hogyan voltak képesek ilyen hatalmas méretű építményt létrehozni a régmúlt idők fejletlen eszközeivel. Azután  egy Jade manufaktura valamint a  Ming uralkodó sírok meglátogatása következik, ahol 13 Ming dinasztiából származó császár lett eltemetve, miután az ország fővárosa Nanjingból Pekingbe lett áthelyezve.  Az épület egyedülálló, mert ez az egyetlen nagyméretű palota amelyet kámforfából építettek.  Ha marad elég idő, rövid fotózás a Pekingi Olimpiai Park területén, ahol a Nemzeti Stadion-Madárfészek és Nemzeti Viziközpont- is megtekinthető kívülről. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás a hotelben.

 

4. nap Peking /Hszian (reggeli vacsora)

Délelőtt a Liulichang negyed látogatása, amely Peking belvárosában található és amely a hagyományos kínai kézműves termékek, ékszerek dísztárgyak, továbbá régiségek árusításával foglalkozó üzleteiről hires. Ez Peking legrégebbi városnegyedeinek egyike.  Aztán a  Da Shi Lan meglátogatása következik, amely  Peking legrégebbi utcája, több mint 570 éves. A Ming dinasztiához tartozó Yong Le császár uralkodása alatt, 1430-ban építették. Da Shi Lan utca 375 méter hosszú és 26 üzlet kínálja portékáit az idelátogatóknak. Ezt követően továbbutazás Hszianba - Repülő/szuperexpressz-, érkezés után transzfer a szállodába, pihenés. Vacsora egy helyi étteremben, szállás a hotelben.

 

5.nap Hszian (reggeli/vacsora)

Reggeli a szállodában, majd egésznapos program Kína leggazdagabb régészeti területén. Az UNESCO által a világ nyolcadik csodájaként van számontartva a csodálatos Terrakotta Harcosok Múzeuma, amely az első kínai császár hatalmas földalatti seregét mutatja be, amelyet 2200 éve temettek el, és csak 1974-ben tártak fel. Ez a XX. század legjelentősebb régészeti feltárása. Ezt követően egy speciális lakkművészeti üzlet meglátogatása, szabadidő, és vásárlás az ókori hangulatú utcában. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás a hotelben.

 

6. nap Hszian/Guilin (reggeli/vacsora)

Reggeli után az Ókori Városfal  meglátogatása. Ez a legjobb állapotban fennmaradt és legteljesebb városfal Kínában, egyúttal a világ legnagyobb ókori katonai védőműve.  A Vadlúd Pagoda az ország egyik legjobb állapotban megtartott többszázéves budhista szentélye.

Délután továbbutazás repülővel Guilinbe.  Vacsora egy helyi étteremben.

 

7. nap Guilin: (reggeli/vacsora)

Reggeli után kezdődik az egésznapos hajókirándulás a Li folyón, amely a természet egyik mesterműve. A kristálytiszta víz, a festői hegyek, a békés, termékeny mezőgazdasági területek, a keményen dolgozó halászok, a vizibivalyok látványa alkotják Guilin mindennapos életének képét. A csodálatosan kék ég alatt a folyón sikló hajó szinte valószínűtlen álomba ringatja az utazót. Az utazás végcélja Yangshuo, a jelentős nyugati befolyással rendelkező város. Partraszállás után séta a városközpontban, ahol megismerhetjük a hires West Street  utcát ahol – nevéhez híven- szinte mindenki folyékonyan beszél angolul és minden étterem és bár többnyelvű menűvel rendelkezik. A város már az első látásra is könnyen megszerethető, itt eltűnni látszik a határ és a hosszú távolság a nyugati világtól. Nem beszélve a rengeteg kisebb-nagyobb üzletről, ahol a legjobb ajándékokat vásárolhatjuk családtagjainknak, barátainknak. Visszatérés Guilinbe a késő délután folyamán. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás a hotelben. 

 

8. nap Guilin/Shanghai (reggeli/vacsora)

Reggeli a szállodában, utána félnapos kirándulás az Elefánt ormány hegyhez. Ez egy hatalmas szikla formáció amely a vízben álló elefántra hasonlít a Yang és Lí folyó összefolyásánál. A következő látnivaló a Nádsíp barlang ,  amely a barlang bejárata körül található, síp készítésére használt nádról kapta a nevét.  A cseppkőbarlangban a sztalaktit és sztalagmit kőformációk végnélküli szín-és formagazdagsága lélegzetelállító látványt nyújt a látogató számára. Ezt követően továbbutazás Shanghaiba repülővel a délutáni órákban. Transzfer a szállodába, vacsora egy helyi étteremben

 

9. nap Shanghai  (reggeli/vacsora)

Reggeli után egy budhista szentély, a  - Jade Buddha Templom  meglátogatása Shanghai városi forgatagában. A szentély a benne található két felékszerezett fehér jade Buddha szoborról kapta a nevét. Az egy tömbből kifaragott űlő jade Buddha szobor a napfényben áttetszővé válik, ragyogva hírdeti a kínai művészet magas szintjét. A  Yuyuan Kert    tavacskái, sziklakertjei mindenütt gyönyörű virágokkal, sövényfolyosókkal és árnyas sétányokkal vannak összekötve. Ezt követően egy gyöngy manufaktúra meglátogatása következik. A bevásárlás a  Nanjing Road-on kezdődik, amely a Bund-nál kezdődik és a  Népek terénél ér véget. Modernizlása és átépítése után a Nanjing Road Kína első számú kereskedelmi utcájává vált, olyan bevásárló paradicsom a túristáknak, mint New Yorkban a Fith Avenue vagy Párizsban a  Champs-Elysées. Azután a  Bund   következik. A felújított folyópart a város talán leghíresebb látképét adja. A BUND szó anglo-indiai eredetű, kővel kiépített vízpartot jelent. Innen adódik a legszebb kilátás a kivilágított városra is.

A Huangpu folyó keleti partján, a Pudong nevű új városnegyedben látható az  Oriental TV Torony , amely 1994. október 1-én lett megnyitva. A torony  468 méter magas. A többfunkciós épület a város szimbólumává vált. Éttermek, szórakoztató- és  bevásárló termek, szállás lehetőségek találhatóak benne, és egyúttal Shanghai legnépszerűbb túrista attrakciója. 

 

10. nap Shanghai elutazás: (reggeli)

Reggeli a szállodában. Transzfer a repülőtérre, hazautazás.

 

***Program vége***

ÁRAK CSAK LEKÉRÉSRE!

info@chib.hu 

 

Az ár tartalmazza:

 

Ø  szállás 2 ágyas szobában a választott hotelben

Ø  reggeli és vacsora

Ø  privát transzferek (reptér/vonatállomás/hotel, hotel és a városnéző programok kiindulási helyei között)

Ø  autóbusz és idegenvezető a programokon

Ø  belépők a programban leírtak szerint

 

 

Az ár nem tartalmazza:

Ø  nemzetközi repülőjegy

Ø  belföldi repülőjegy 

Ø  vonatjegy

Ø  vízumdíjak

Ø  balesetbiztosítás

Ø  egyéb személyes kiadások

Ø  borravalók