Nagy kínai körút

Kína > Peking > Shanghai

Kína legszebb tájain

Szállás típusaSzálloda ***

EllátásReggeli

Utazás módjaRepülő

Már976 EUR / fő-től

 

 

 

KÍNA LEGSZEBB TÁJAIN

14 NAP/ 13 ÉJSZAKA

3 éj Peking - 2 éj Xian - 1 éj Luoyang - 1 éj Shuzou - 3 éj Shanghai - 3 éj Guilin

 

Indulási időpont: tetszés szertinti időpontban

Ellátás: reggeli

 

 

1.nap Budapest/Peking

Érkezés után találkozás az idegenvezetővel, transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabadidő, pihenés. Éjszaka Pekingben.

 

2.nap Peking (reggeli)

Reggeli után meglátogatjuk a Tienanmen teret, a világ legnagyobb terét. Első látásra lenyűgöz nagyságával. Utána haladunk tovább a Tiltott Városba. A császári palota 24 uralkodót szolgált a Ming és a Qing dinasztiák idején. Ez a legnagyobb ókori építészeti komplexum a világon. Délután folytatjuk utunkat a Nyári Palotába, amely a legépebben megőrzött park. 1960-ban az Állami Tanács kulturális emlékvédelem alá helyezett. Az ősi művészetek jellegzetes példáját találjuk itt, csodálatos tájakat és lenyűgöző építészeti alkotásokat. Éjszaka Pekingben.

 

3.nap Peking (reggeli)

Reggeli után elindulunk a 75 km-re lévő Nagy Falhoz, amely a kínai nép büszkesége. Szinte hihetetlen, hogy ezt a nagyszerű építményt egyszerű szerszámokkal sikerült felépíteni az akkori időkben. Utána meglátogatjuk a Jade Gyárat és a Ming sírokat (Changling Tomb). A Ming dinasztiából 13 császár nyugszik ebben a sírkertben. Ha marad idő egy rövid időre megállunk néhány fotót készíteni az Olimpiai Parkban. Éjszaka Pekingben.

 

4.nap Peking / Xi’an (reggeli)

Reggeli után megnézzük az Ég Templomát. Ez egy tökéletes hely a természet és a szellemi béke harmóniájának átélésére, ahol még az uralkodók is térdre borultak a Menny előtt, hogy bőséges termésért imádkozzanak. Ma a helyiek itt végzik reggeli tai-chi vagy egyéb harcművész gyakorlataikat. Ezután meglátogatjuk Liulichang híres negyedét Peking belvárosában. Hagyományos kézműves üzletek, antik boltok találhatóak ebben a jellegzetes városrészben. Utána Da Shi Lan következik, Peking egyik leghíresebb régimódi utcája. 1430-ban épült a Ming dinasztia uralkodása idején amely közel 570 éves múltra tekint vissza. Ezután szuper gyors vonattal utazunk Xi’an-ba, érkezés után transzfer a szállodába.

 

5.nap Xi’an (reggeli)

Reggeli a szállodában. Mai nap ellátogatunk Kína legnagyobb történelmi ásatásához, a Terrakotta Hadsereg Múzeumához, amelyik az UNESCO világörökség része és a világ 8. csodájaként tartják számon. Az agyagfigurákat 1974-ben fedezték fel helyi földművesek. A közel 2 méteres agyagkatonákat 2200 évvel ezelőtt temették el Kína legelső császárával együtt. Ez a XX. század legjelentősebb régészeti lelete. Utána megnézzük az ősi városfalat. Szállás Xi’an-ban.

 

6.nap Xi’an / Luoyang (reggeli)

Reggeli után vonattal utazunk Luoyangba. Meglátogatjuk a Fehér Ló Templomot, Kína egyik legrégebbi buddhista templomát. Ez az egyik legimpozánsabb templom az egész tartományban. Következő látnivaló az Indiai Buddha Templon. Ezután transzfer a szállodába. Éjszaka Luoyangban.

 

7.nap Shaolin Templom / Shanghai (reggeli)

Korai reggeli a szállodában majd folytatjuk utunkat a Shaolin Templomhoz. Időszámítás szerint 495-ben épült a Shaoshi csúcson ahonnan a nevét is kapta. A kolostorban ma is kb. 200 szerzetes él. Hatalmas kulturális gyűjteménnyel büszkélkedhet, köztük 400 db kőfaragással, 500 db falfestménnyel és 250 pagodával (dagobával). A Shaolin templomtól nyugatra fekszik a Pagodák-Dagobák erdeje, a shaolin szerzetesek temetője, amit minden turistának látnia kell. Több mint 200 ég felé meredő kőépítmény található itt. A látogatás után transzfer a repülőtérre és utazás Shanghaiba.

 

8.nap Suzhou (reggeli)

Reggeli a szállodában, utána transzfer Suzhou-ba, látogatást teszünk a Lingering Kertben. Délután hajókiránduláson veszünk részt Zhouzhuang vízi városban. Zhouzhang Jiangsu tartományban van, Suzhou-tól 30 km-re délkeletre. Nagyon népszerű turista hely, ez az egyik leghíresebb víziváros Kínában. Mélyreható kulturális háttérrel, jól megőrzött ókori lakóházakkal és elegáns vízi látnivalókkal. Úgy is hívják, hogy Kína Velencéje. Éjszaka Shuzouban.

 

9.nap Shanghai (reggeli)

Reggel visszamegyünk Shanghaiba, meglátogatjuk a gyöngy gyárat. Utána elkezdjük  túránkat a híres bevásárló és szórakoztató utcán, a Nanjing Road-on. Hírnevét onnan kapta, hogy ez volt Kína első kereskedelmi útja. Ez a modern, nyüzsgő utca méltán lett vetélytársa a híres Fifth Avenue-nek New Yorkban vagy a Champs-Elysées-nek Párizsban. Számos hagyományos étel, kézműves boltok, luxus üzletek találhatóak itt. Ezután a Bund következik, hangulatos folyóparti sétányával, híresen szép épületeivel, amely meghatározó szerepet tölt be Shanghai éjszakai életében. Megállunk Pudong Új városrésznél a Huangpu folyó keleti oldalán. Egy pillantást teszünk a 468 m magas Oriental TV toronyra, amelyet 1944 október 1-én fejeztek be. Multifunkcionális szolgátatásaival a város turisztikai jelképe lett. Éjszaka Shanghaiban.

 

10.nap Shanghai (reggeli)

Reggeli után egész napos városnézésre indulunk. Felkeressük a Yu Yuan Kertet, ami egy hagyományos kínai park, szép pavilonokkal, miniatűr tavakkal és hidakkal. Megnézzük a Jade Buddha Templomot, ami 1882-ben épült és érdekessége a két fehér jádéből kifaragott ülő és fekvő buddha szobor. A templom különféle ősi szobrok, ritka festmények és buddhista írások tárháza. Éjszaka Shanghai-ban.

 

11.nap Shanghai /Guilin (reggeli)

Reggel elrepülünk Guilin-be. Érkezés után egy félnapos hajókiránduláson veszünk részt a Li folyón, ahol láthatjuk a természet remekműveit. Kristálytiszta víz, festői hegyek, békés tájak, szorgalmas halászok. A kék ég alatt, a folyón ringatózó hajón igazán rácsodálkozhatunk a guilin-i tájra és az itteni élet szépségeire. Éjszaka Guilin-ben

 

12.nap Guilin/Yangshuo-Guilin (reggeli)

Ma bebarangoljuk a West Street-et, ami méltán érdemelte ki a nevét, hiszen itt majdnem mindenki beszél angolul. Az éttermek és bárok különféle nyelveken kínálják ételeiket. Itt úgy érezheted, nincs határ, nincs távolság és első látásra beleszeretsz a városba. Sőt, kétoldalt kis ajándék boltok sorakoznak, itt veheted meg a legjobb ajándékokat a barátoknak vagy a rokonoknak. Délután meglátogatjuk az Elefánt Ormány-hegyet, ami egy érdekes sziklaformáció a Yang és a Li folyó összefolyásánál. Úgy néz ki, mintha az ormányával éppen vizet szippanta fel a folyóból. Éjszaka Guilin-ben.

 

13.nap Guilin /Longji Terraces (reggeli)

Reggeli a szállodában. Túránkat a lélegzetelállítóan szép Longji Teraszoknál kezdjük. A következő csodálatos látnivaló a temészet művészi palotája, a Nádfuvola cseppkőbarlang, ami egy körülötte lévő nádról kapta a nevét. A látogatók számára sokkal lenyűgözőbb a barlang belseje, ahol a színes fényekkel megvilágított mészkő formációk különféle alakzatokra emlékeztetnek. Éjszaka Guilin-ben.

 

14.nap Guilin /Hongkong (reggeli)

Reggeli a szállodában utána transzfer a repülőtérre. Utazás Hongkong-ba.

 

*** Program vége***

 

ÁRAK CSAK LEKÉRÉSRE! Kérjen ajánlatot: info@chib.hu 

 

Az ár tartalmazza:

Szállás 2 ágyas szobában

Reggeli

Privát transzferek

Idegenvezető

Belépők 

Szuper gyors vonat Beiing/Xian/Luoyang 

Belföldi repülőjegy illetékkel együtt Luoyang/Shanghai/Guilin

 

 

Az ár nem tartalmazza:

Nemzetközi repülőjegy

Napi ebéd és vacsora (6 €/fő/étkezés)

Belföldi repülőjegy Guilin/Hongkong 

A hongkong-i tartózkodás alatt nincs ellátás 

A leírásban nem szereplő egyéb/saját költségek

Vízum

BBP

Borravalók