Kína esszenciája

Kína > Peking > Shanghai

Amit muszáj megnézni

Szállás típusaSzálloda ***

EllátásReggeli

Utazás módjaRepülő

Már849 EUR / fő-től

KÍNA ESSZENCIÁJA

12 nap / 11 éjszaka

 

3 éj Peking+1 éj vonaton+1 éj Xian+1 éj vonaton+2 éj Shanghai+3 éj Guilin

 

Indulási időpont: tetszés szertinti időpontban

Ellátás: reggeli

 

 

1.nap Érkezés Pekingbe

Érkezés után találkozás az idegenvezetővel és transzfer a hotelbe. Szállás Pekingben

 

2.nap Peking (reggeli)

Reggeli után látogatás a jáde gyárban, majd tovább utazunk a 75 km-re lévő Nagy Falhoz, amely a kínai nép büszkesége. Szinte hihetetlen, hogy ezt a nagyszerű építményt egyszerű szerszámokkal sikerült felépíteni az akkori időkben. Utána transzfer Nankoucun régi városvédő falához, amely komoly védelmi szerepet játszott. Meglátogatunk még egy gyöngy üzemet, szállás Pekingben.

 

3.nap Peking (reggeli)

Reggeli után indulunk a világ legnagyobb terére, a Tienanmen térre, amely első látásra lenyűgöz nagyságával. A Népi Hősök emlékműve 1959-ben épült. Itt látható Mao Ce-tung mauzóleuma, amely a nagy kínai vezérnek állít emléket. Tovább haladunk a Tiltott Városba. A császári palota 24 uralkodót szolgált a Ming és a Quing dinasztiák idején. Ez a legnagyobb ókori építészeti komplexum a világon. Délután megállunk egy rövid fotózásra az Olimpiai parkban - Nemzeti Stadion, Madárfészek, Nemzeti Uszodaközpont. Megállunk egy hagyományos teaházban majd  folytatjuk utunkat a Nyári Palotába. A park a legépebben megőrzött park, amelyet az Állami Tanács 1960-ban kulturális emlékvédelem alá helyezett. Éjszaka Beijingben.

 

 

4.nap Peking / Xian - vonaton (reggeli)

Reggeli után ellátogatunk a Youanmingyuan Császári Kertekbe, ahol megtalálhatók az ország és Európa különböző kertépítészeti stílusai. A kert élővilága 1860-ban teljesen elpusztult a történelem viharában. Ezután a Yonghe Láma templomot keressük fel, ahol megismerkedhetünk a buddhizmus nézeteivel.Végül ellátogatunk a híres Konfuciusz templomhoz, amely bevezet bennünket a kínai oktatás és kultúra történelmébe. A látogatás után szuper gyors vonattal utazunk Xianba. Éjszaka a vonaton.

 

5.nap Xian (reggeli)

Érkezés után találkozás az idegenvezetővel, megreggelizünk a KFC-ben, majd transzfer a szállodába. Ebéd után ellátogatunk Kína leggazdagabb történelmi ásatásához, a lenyűgöző Terrakotta harcosok múzeumához. A terület az UNESCO világörökség része és a világ 8. csodájaként tartják számon. A közel 2 méteres agyagfigurákat 1974-ben fedezték fel helyi földművesek kútásás során, 4 méteres mélységben. Ezt a hatalmas hadsereget 2200 évvel ezelőtt temették el Kína legelső császárával együtt. Ez a 20.század legjelentősebb régészeti lelete. Éjszaka Xianban.

 

6.nap Xian / Shanghai - vonaton (reggeli)

Reggeli a szállodában, majd látogatást teszünk a Muszlim negyedben. Rövid fotóstop a Nagy Vad Lúd Pagodában, majd vacsora után szuper gyors vonattal utazunk Shanghaiba. Éjszaka a vonaton.

 

7.nap Shanghai (reggeli)

Érkezés után találkozunk az idegenvezetővel, reggeli a KFC-ben, majd transzfer a szállodába, rövid pihenés. Ebéd után meglátogatjuk a Shanghai Múzeumot. Utána elindulunk a híres Nanjing Road-on, ami hírnevét onnan kapta, hogy ez volt Kína első kereskedelmi útja. Ez a modern és nyüzsgő bevásárló utca méltán lett vetélytársa a híres Fifth Avenue-nek New Yorkban vagy a Champs-Elysées-nek Párizsban. Számos híres hagyományos étterem, kézműves üzletek és luxus boltok találhatóak itt. Utána a Bund következik, hangulatos folyóparti sétányával, híres épületeivel, amely meghatározó szerepet tölt be Shanghai éjszakai életében. Megállunk Pudong Új városrésznél, a Huangpu folyó keleti oldalán. Egy pillantást vetünk a 468 m magas Oriental TV toronyra, amelyet 1994 október 1-én fejeztek be. Multifunkciós szolgáltatásaival a város turisztikai jelképe lett. Éjszaka Shanghaiban.

 

8.nap Shanghai (reggeli)

Reggeli a szállodában, majd rövid sétát teszünk a Régi városrészben. Utána továbbhaladunk a buddhizmus szentélyének tartott Jade Buddha templomba. A templom érdekessége a fehér jádéból kifaragott ülő és fekvő buddha szobor, ami ékes bizonyítéka a kínai emberek rendkívüli művészi képességének. Ezután meglátogatjuk a selyem gyárat, éjszaka Shanghaiban.

 

9.nap Shanghai - Suzhou/Guilin (reggeli)

Reggeli után transzfer Suzhou-ba. Az út során Luzhi ősi városának lenyűgöző szépségében gyönyörködhetünk. Alkonyatkor visszatérünk Shanghaiba és elrepülünk Guilin-be. Éjszaka Guilin-ben.

 

10.nap Guilin (reggeli)

Reggeli után szabadidő. Fakultatív kirándulási lehetőség: 4 órás hajókirándulás a Li folyón Yangshuo-ba, vásárlási lehetőség majd vissza Guilin-be. Éjszaka Guilin-ben.

 

11.nap Guilin (reggeli)

Reggeli után újabb természeti csodával ismerkedünk meg, a Nádfuvola cseppkőbarlanggal. Nevét a körülötte lévő nádról kapta és amelyből a helyiek fuvolát szoktak készíteni. De a látogatók számára sokkal lenyűgözőbb látvány a barlang belseje, ahol a színes fényekkel megvilágított mészkő formációk különféle alakzatokra emlékeztetnek. Éjszaka Guilin-ben.

 

12.nap Guilin/Guangzhou (reggeli)

Reggeli után elrepülünk Guangzhou-ba. Érkezés után meglátogatjuk a Chen családok ősi templomát Guangdong tartományban. Utána transzfer a Hat Fügefa templomhoz, végül elvegyülünk a Qing piac forgatagában egy rövid vásárlásra. Komppal utazunk Hongkong-ba.

 

***Program vége***

 

Árak csak lekérésre!

 

Kérjen ajánlatot: info@chib.hu 

 

Az ár tartalmazza:

1)      3 éj Beijing\1éj Xian\2éj Shanghai\3éj Guilin szállás reggelivel

2)      Privát transzfer és idegenvezető az említett útvonalon

3)      2 reggeli a KFC-ben, érkezéskor ( Xian és Shanghai)

4)      Soft sleeper vonatjegyek (4 személyes hálókabin) Beijing—Xian\Xian—Shanghai

5)      Belföldi repülőjegyek illetékkel együtt Shanghai—Guilin—Guangzhou turista osztályon

6)      Minden belépőjegy

7)      Kompjegy Guangzhou--Hongkong

8)      1 üveg ásványvíz naponta 

 

Az ár nem tartalmazza:

1)      nemzetközi repülőjegy

2)      Ebéd és vacsora 

3)      Hajókirándulás a Li folyón 

4)      A hong-kongi tartózkodás

5)      vízum

6)      BBP biztosítás

7)      Egyéb, a leírásban nem említett saját kiadás

8)      Borravalók