Álomutazás Kínában

Kína > Peking > Peking

Ahol az álmok valóra válnak

Szállás típusaSzálloda ***

EllátásReggeli

Utazás módjaRepülő

Már875 EUR / fő-től

Álomutazás Kínában

12 nap/11 éjszaka

 

3 éj Beijing + 1 éj a vonaton + 1 éj Xian + 1 éj vonaton +2 éj Shanghai + 3 éj Guilin

 

Indulási időpont: tetszés szertinti időpontban

Ellátás: reggeli

 

 

1.nap  Érkezés Beijingbe

Érkezés után találkozás a helyi idegenvezetővel, transzfer a hotelbe. Éjszaka Beijingben

 

2. nap Beijing (reggeli)

Reggeli utáni első program a Yuanmingyuan császári kert meglátogatása, amelynek hosszú történelme máig emlékeztet a bűnös betolakodókra és a pusztításukra. Utána egy gyöngy gyárat nézünk meg, majd ezt követően a jól ismert Yonghe Láma Templomot keressük fel, ahol megismerkedhetünk a tibeti  buddhizmussal. Végül ellátogatunk a híres Konfuciusz templomhoz, amely bevezet bennünket a kínai oktatás és kultúra történelmébe. Éjszaka Beijingben.

 

3. nap Beijing (reggeli)

Reggeli után indulunk a világ legnagyobb terére, a Tienanmen térre, amely első látásra lenyűgöz nagyságával. Itt láthatjuk Mao Cetung mauzóleumát is, amelyet a nagy kínai vezér emlékére hoztak létre, de ma már inkább emlékhely, mint turisztikai látnivaló. Ezután továbbhaladunk a Tiltott Városba. Ez a császári palota 24 császár lakóhelyéül szolgált a Ming és a Csing dinasztiák idején és a legnagyobb ókori építészeti komplexum a világon. Délután megállunk egy rövid fotózásra az Olimpiai Parkban - Nemzeti Stadion, Madárfészek. Utána egy teaházba látogatunk el. Tovább folytatjuk utunkat a Nyári Palotához. Ez a legépebben megőrzött park, amelyet az Állami Tanács 1960-ban kulturális emlékvédelem alá helyezett. Éjszaka Beijingben.

 

4.nap Beijing - Xian (reggeli) éjszaka a vonaton

Reggeli után meglátogatjuk a Jade gyárat,  majd ellátogatunk az innen 75 km-re lévő Nagy falhoz, ami a kínai nép szimbóluma. Szinte hihetetlen, hogy egyszerű szerszámokkal sikerült felépíteni egy ilyen nagyszerű építményt az akkori időkben. További transzfer Nankoucun régi városvédő vonalához, ami komoly védelmi szerepet játszott. Ezután szupergyors vonattal utazunk Xianba, éjszaka a vonaton, 4 fős kocsikban.

 

 

5.nap Xian (reggeli)

Érkezés után reggeli a KFC-nél, találkozunk az idegenvezetővel és transzfer a hotelbe. Ebédidő után ellátogatunk Kína leggazdagabb történelmi területéhez, a világ 8. csodájának tartott, lenyűgöző  terrakotta hadsereghez, amely az UNESCO világörökség része. A közel 2 méteres agyag figurákat 1974-ben fedezték fel helyi földművesek kútásás során 4 m méter mélyen. Ezt a hatalmas hadsereget 2200 évvel ezelőtt temették el Kína legelső császárával.együtt. Ez a 20.század  legjelentősebb régészeti lelete. Éjszaka Xianban.

 

 

6.nap Xian / Shanghai (reggeli) éjszaka a vonaton

Reggeli a szállodában, majd látogatást teszünk a Muszlim negyedben. Rövid fotóstop a Nagy Vad Lúd Pagodánál, amely Xian legrégebbi emlékei közé tartozik.  Vacsora után felszállunk a szuperexpresszre és elutazunk Shanghaiba. Éjszaka a vonaton 4 személyes hálókocsikban.

 

7.nap Shanghai (reggeli)

Érkezés után reggeli a KFC-nél, találkozás az idegenvezetővel majd transzfer a szállodába, pihenés. Ebéd után meglátogatjuk a Shanghai múzeumot. Utána elindulunk a híres vásárló utcán, a Nanjing Road-on, Népek tere és haladunk tovább nyugati irányba. Ez a modern városrész méltán lett vetélytársa a híres Fifth Avenue-nek New Yorkban vagy a Champs-Elysées-nek Párizsban. Számos luxus üzlet, hagyományos éttermek, bárok, szórakozóhelyek, kézműves boltok várják az idelátogatókat. Ezt követi a Bund, hangulatos folyóparti sétányával és éjszakai fényeivel. Megállunk Pudong Új Városrészénél, a Huangpu folyó keleti oldalánál. Egy pillantást teszünk a 468 m magas Oriental TV toronyra, amely 1994 október 1-én készült el és ezzel elnyerte Ázsia legmagasabb tv tornya címet is, ami Shanghai turisztikai jelképe lett. Éjszaka Shanghaiban.

 

8. nap Shanghai (reggeli)

Reggeli után egy rövid sétát teszünk a Régi városrészben majd tovább haladunk a buddhizmus szentélyének tartott Jade Buddha Templomba. A templom érdekessége a fehér jádéból kifaragott ülő és fekvő buddha szobor, ami ékes bizonyítéka a kínai művészet  rendkívüliségének. Ezután egy selyem gyárat nézünk meg, majd vissza a hotelbe. Éjszaka Shanghaiban.

 

9. nap Shanghai - Suzhou/Guilin (reggeli)

Reggeli után transzfer Suzhou-ba. Az út során élvezhetjük Luzhi vízi városának szépségét. Alkonyatkor visszatérünk Shanghaiba, transzfer a repülőtérre és utazás Guilinbe. Éjszaka Guilinben.

 

10.nap Guilin (reggeli)

Reggeli után szabadidő vagy: egy 5 órás hajókiránduláson vehetünk részt a Li folyón, ahol csodálatos tájakat csodálhatunk a hajóút során. Érkezés után vásárlási lehetőség Yangshou-ban és  transzfer vissza Guilinbe. Éjszaka Guilinben.

 

 

11.nap Guilin (reggeli, vacsora)

Reggeli után egy újabb természeti csodával ismerkedünk meg, a Nádfuvola cseppkőbarlanggal. Nevét a körülötte lévő nádról kapta és amelyikből a helyiek fuvolát szoktak készíteni. De a látogatók számára sokkal lenyűgözőbb a cseppkőbarlang belseje, ahol a színes fényekkel megvilágított mészkővek különféle formációkra emlékeztetnek. Vacsora és éjszaka Guilinben.

 

12.nap Guilin/Guangzhou (reggeli)

Reggeli után transzfer a reptérre és utazás Guangzhouba. Érkezés után megismerkedünk a  Chen család ősi templomával Guandong tartományban, ami a kínai építészet egyik legkiválóbb remekműve. Utána transzfer a Hat Fügefa Templomhoz, végül elvegyülünk a Qing Ping piac forgatagában, vásárlási lehetőség. Ezt követően továbbutazunk vonattal Hong Kongba. 

 

***Program vége***

 

Árak csak lekérésre!

Kérjen ajánlatot: info@chib.hu 

 

 

Az ár tartalmazza:

3 éjszaka Beijing, 1éjszaka Xian, 2 éjszaka Shanghai, 3 éjszaka Guilin

Szállás reggelivel

Privát transzfer, idegenvezető és belépődíj a leírás szerint

Hálókocsi Beijing/Xian és  Xian/Shanghai

Vonatjegy Guangzhou/Hongkong

Repülőjegy Sanghai/Guilin/Guangzhou

 

 

Az ár nem tartalmazza:

Nemzetközi repülőjegy

Ebéd és vacsora (helyi ebéd és vacsora ára kb.6 €/fő)

Vízum

Hajókirándulás a Li folyón 

BBP

Storno biztosítás

Borravalók