A polinéz szigetvilág titkai - Tonga és Vanuatu

Új-Zéland > Új-Zéland > Auckland

Tonga és Vanuatu

Szállás típusaProgram szerint ***

EllátásReggeli

Utazás módjaRepülő

Már1.898.000 Ft / fő-től

A Polinéz Szigetvilág titkai

Tonga és Vanuatu szigetek

 

Magyarországon soha nem látott különleges utazás - ínyenceknek.

 

Bálnákkal úszás, élő vulkán látogatás és sok más ami “bakancslistás”.

 

18 napos álomutazás a világ egyik leggyönyörűbb térségébe ami még érintetlen a tömegturizmus által 


Ezen az úton olyan bensőséges módon tapasztaljuk meg a csendes óceáni szigetek életét és szépségét, amelyet más módon nem lehet, csak tapasztalt helyi idegenvezetővel - aki biztosítja az egyedi és felejthetetlen élményeket.

 

Utazás dátuma: egyéni

 

Program:

 

1-7 nap: Tonga. A legjobb hely a világon ahol bálnákkal lehet úszni!

Reggeli indulás Auckland reptérről. Késő délutáni érkézés a trópusi paradicsomba, Tonga szigetére.

-    Júliustól Október elejéig tartózkodnak a bálnák a szigetek körül és születnek a kis-bálnák amik miatt a bálnák nem tesznek meg nagy távolságokat. Lehet testközelből nézni őket egy kis hajóról sőt úszni is veluk!!! Ez az egyetlen hely a világon ahol legálisan és biztonságosan lehet úszni a bálnákkal. Ez egy életre szóló élmeny… Ha nem akarsz bemenni a vízbe akkor is nagyon közelről látod őket. (Fakultatív program) 

-    Tonga egy érintetlen trópusi paradicsom víz alatt és víz felett is. Kedves helyiek, finom ételek és a híres tongai vendéglátás teszi emlékezetessé az itt eltöltött időt.

-    El lehet menni a “saját” lakatlan szigetedre és ott tölteni egy teljes napot… (Fakultatív program)

-    Szállásunk egy saját kis szigeten van, ahol más nincsen, csak a szép hotel, a pálmafák és fehér homokos tengerpart…

-    A parttól 30 méterre kezdődik egy híres vízalatti “kert”, ami színes korallok és trópusi halak kavalkádját jelenti. Nem kell merülni, hiszen a víz sekély (és meleg), elég csak búvárszemüveggel lebegni a víz felszínén (a derékig érő vízben) és csodálni a természet szépségeit.

-    Felfedezzük a környező lakatlan szigeteket motorcsónakkal (fél napos program, ami része az útnak), vagy a piacon, falvakban és persze az érintetlen tengerpartokon és pálmaerdőkben sétálni naphosszat…

 

8 – 13. nap: Vanuatu, Espiritu Santo Sziget. Érintetlen trópusi sziget ahová csak a kevés szerencsés jut el…

Espiritu Santo a legnagyobb Vanuatu 83 szigete közül és csak 300 éve lett felfedezve. A mai napig megőrizte érintetlenségét és ősi kultúráját. Káprázatos fehér és por finomságú homokos tengerpartok várnak kókuszpálmákkal szegélyezve - csak úgy mint a képeslapokon. A partokhoz közel várnak felfedezésre az apró kis lakatlan szigetek is. A sziget belső területein kristálytiszta kék édesvizű medencéket találunk a kókuszpálma ligetek és a trópusi őserdő számos pontjain. Vízesések, barlangok és sok más természeti csoda invitál kalandokra minden nap.

Világhírű búvár és snorkeling paradicsom, ahol a kezdőktől a profikig mindenki megtalálja a kedvenc helyét.

Program lehetőségek:

-    lazítás a hófehér homokos partokon

-    vízeséseket és barlangokat látogatni

-    rácsodálkozni a vadon élő orchideákra!

-    látogatás a Csendes Óceán egyik legszebb tengerpartján: a Chamaign Beach-en

-    A komoly kalandokat kedvelőknek a Millenium Cave programot ajánljuk: kezdjük egy 1.5 órás dzsungel sétával, majd 30 perces cseppkőbarlang séta következik - sokszor derékig a vízben - majd egy kanyonon ereszkedünk le újabb 30 percig. Ezután a vízen lebegve (mentőmellény és úszógumi adott) lebegünk keresztül egy újabb csodaszép kanyonon 45 percig, és végül egy újabb 20 perces séta után visszaérünk a faluba ahol a jól megérdemelt pihenés vár ránk helyi gyümölcsökkel és frissítőkkel. A program kiegészíthető egy éjszakás ott alvással a hagyományos fűkunyhós faluban ahol az estét a helyiekkel együtt táncolva és a helyi Kava italt fogyasztva töltjük. (Fakultatív program)

-    búvárkodás 1. : a világon a legnagyobb és legjobb állapotban lévő II. Világháborús hajó roncsa a felszínhez közel fekszik és sok más csodás hely mellett ez is látogatható

-    búvárkodás 2. : a nagyon ritka dugong-okkal merülni. Ezek a csodálatos tengeri emlősök közelebbi rokonok az elefántokkal mint a bálnákkal vagy delfinekkel. Az egyetlen tengeri emlős ami vegetáriánus. A 3 méteres és 500 kilós méretükkel egy újab életre szóló élmény velük együtt úszni!

-    a helyi piac kihagyhatatlan, a termékek mind organikusak és másutt nem látott minőségűek.

-    Luganvill, a helyi város látogatása

-    őserdei falvak és az itt szinte kőkori körülmények között élő emberek meglátogatása ahol az érintetlen ősi kultúrát és vendégszeretetet tapasztalhatjuk meg úgy amint máshol már nem. A helyiek nyílt-szívűsége és őszinte szeretete mindenkit mélységesen megérint… (Fakultatív program)

-    kajakozás a folyókon az esőerdőben ahol kék tengerszemeket találunk (Fakultatív program)

-    organikus csokoládéfarm látogatás és kóstoló (Fakultatív program)

-    lovaglás. Először egy Melanéziai falun keresztül vezet az utunk, majd fel a sziget legmagasabb pontjára, ahol lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhetünk. Eztán a fehér homokos tengerparton lovagolunk vagy akár úsztatunk. 1-2 óra (Fakultatív program)

 

14 – 25. nap: Vanuatu, Tanna Sziget. A legjobb hely a világon működő vulkánt látni!

Csend és nyugalom… Ez a sziget is messze esik a zajos turista központoktól és megőrizte érintetlen báját és kultúráját. A természet érintetlen szépsége ámulatba ejtő… A távoli elhelyezkedés miatt a sziget érintetlen: nincs emeletes ház, nincs hotelek sora a tengerpartokon, csak a boldog szigeti élet romantikus szépsége.

 

Az őslakosok a mai napig őskori körülmények között élnek és ellenállnak a nyugati kultúrának és fejlődésnek… Nem, nem esznek embert! :) Ellenben a legboldogabb emberek a világon és a turistákkal is nagyon kedvesek. Ez önmagában is nagyon különleges élmény, azon túl, hogy a sziget egy trópusi paradicsom. Plusz még valami extra látnivaló van itt ami néhány helyen van csak a világon: működő vulkán látogatás! (Fakultatív program)

Ez egy rövid séta a parkolóból a vulkán kráterhez ahol bele lehet nézni a működő, kitörő vulkánba… Profi vulkán szakértőkkel megyünk fel és ők teszik biztonságossá ezt az újabb életre szóló élményt.

 

A trópusi esőerdővel borított sötétzöld hegyekkel a hátunk mögött a napkelte egy lélegzetelállító élmény, amikor a nap arany színekbe burkolja az óceánt és az egész tájat… Ez a hely egy elfelejtett trópusi paradicsom.

 

A sziget 40 km hosszú és 19 km széles. A legmagasabb pont Mount Tukosmera 1084 méter. Nagy része érintetlen trópusi őserdővel borított. Fent a hegyi falvakban az őslakosok a mai napig csupán fűszoknyába és pénisztokba öltöznek és megtagadják a modern civilizációt.

 

Program lehetőségek:

-    tengerparti pihenés

-    úszni a tengeri teknősökkel! (része az útnak)

-    aktív vulkán látogatás (Fakultatív program)

-    séta az ősi ösvényeken. Az ösvények bevezetnek az érintetlen őserőbe ahol civilizáció által érintetlen falvakon át haladunk, miközben tradícionális köszöntő ceremóniában van részünk minden egyes faluban. (Fakultatív program)

-    snorkeling!!! (buvárszemüveggel nézni a halakat)

-    séta a csodálatos szigeten, partokon, dzsungel séta, túrázás

-    kerékpáros túra rejtett tengerpartokhoz a dzsungelen keresztül (Fakultatív program)

-    kajakozás a folyókon az esőerdőben (Fakultatív program)

-    látogatás a világ legnagyobb Banyan fájánál. A fa kiterjedése: 100 méter átmérőjű és 80 méter magas. Lehet sétálni a lég-gyökerek között és könnyű felmászni is rájuk. (Fakultatív program)

-    búvárkodás (Fakultatív program)

-    csak ülni és beszívni a hely csodálatosságát…

 

26. nap: Vanuatu, Efate Sziget - Port Vila.  A legboldogabb hely a világon.

Egy 2006-os felmérés szerint Vanuatu a legboldogabb hely a világon. Vanuatu fővárosát pedig látni kell. Az élettől és jókedvtől nyüzsgő város maga egy élmény, nem is beszélve a csodálatos tengerparti fekvéséről. A város főbb nevezetességeinek megtekintése után szabadprogram ezen a különleges helyen.

 

27. nap. Hazautazás

 

(A szállások és a repülők száma nagyon korlátozott, emiatt a csoport létszám maximum 6-8 fő lehetséges.)

A túra Auckland-ből (Új Zéland) indul és érkezik.

Ár:  lekérésre

Pontos árakért kérjük vegye fel a kapcsolatot irodánk munkatársaival! Email: info@chib.hu

( Az elszámolás Új Zélandi dollárban történik.)

 

A túra csomag tartalmaz:

-    17 éjszaka szállás kényelmes szállásokon 2 ágyas szobákban (egy ágyas felár NZD 150/éjszaka)

-    17 bőséges reggeli

-    profi idegenvezetés: magyarul beszélő, Új-Zélandon élő idegenvezető aki helyismeretével és kedvességével biztosítja a felejthetetlen élményt.

-    repülőjegyek Új Zéland és a programban szereplő összes sziget között (Új Zéland, Tonga, Vanuatu).

-    reptéri transzferek

-    minden hotel transzfer

-    az útitervben szereplő programok (a fakultatív programok kivételével)

-    jó hangulatot és boldog nyaralást!

 

Külön fizetendő: 

- Nemzetközi repülőjegy (Magyarország és Új-Zéland között)

- utasbiztosítás (megkötése javasolt)

- útlemondási biztosítás ( igény szerint köthető)

- borravalók