A legszebb kínai városok

Kína > Peking > Shanghai

Peking, Shanghai, Luoyang, Xian, Hangzhou

Szállás típusaSzálloda ***

EllátásFélpanzió

Utazás módjaRepülő

Már989 EUR / fő-től

A LEGSZEBB KÍNAI NAGYVÁROSOK

14 nap/13 éj - félpanzióval

 

3 éj Peking/3 éj Luoyang/ 2 éj Xian/ 2 éj Hangzhou/ 3 éj Shanghai

 

 

Indulási időpont: tetszés szertinti időpontban

Ellátás: félpanzió

 

1.nap Peking (vacsora)

Érkezés Pekingbe, találkozás az idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába. Rövid pihenés és felfrissülés után vacsora egy helyi étteremben, éjszaka Pekingben.

 

2.nap Peking (reggeli/ ebéd vagy vacsora)

Reggeli a szállodában. Utána elindulunk a 75 km-re lévő Jade gyárba és a Nagy Falhoz, amely Kína szimbóluma és a kínaiak büszkesége. Szinte hihetetlen, hogy az akkori időkben egyszerű szerszámokkal sikerült felépíteni ezt a nagyszerű építményt. Utána megállunk egy rövid fotózásra a Pekingi Olimpiai Parkban, ahol kívülről szemügyre vesszük a legfontosabb létesítményeket. Meglátogatunk egy teaházat (Dr. Tea House) Pekingben, majd este sült kacsa vacsora vár bennünket egy kínai étteremben. Éjszaka Pekingben.

 

3.nap Peking (reggeli, vacsora)

Reggel indulás a hotelből a világ legnagyobb terére, a Mennyei Béke terére, Tienanmen tér, amely első látásra lenyűgöz nagyságával. Utána megnézzük Mao elnök mauzóleumát és a Népi Hősök emlékművét. Tovább haladunk a Tiltott Városba. A császári palota 24 uralkodót szolgált a Ming és a Qing dinasztiák idején. Ez a legnagyobb ókori építészeti komplexum a világon. Ebéd előtt még látogatást teszünk a Peking Múzeumban. Délután folytatjuk utunkat a Nyári Palotába, amelyik a legépebben megőrzött császári park. Az aprólékos gonddal kidolgozott  épületek, szépen ápolt kertek és tavak lenyűgöznek minden ide látogatót. A palotát az Állami Tanács 1960-ban kulturális emlékvédelem alá helyezte, 1998 óta az UNESCO világörökség része. Éjszaka Pekingben.

 

4.nap Peking - Luoyang (reggeli/ ebéd vagy vacsora)

Reggeli után ellátogatunk a Yuanmingyuan Császári Kertekbe, amely a legnagyobb császári kert, amelyik a Qing dinasztia nagy jóléte idején épült. Három részből áll: Yuan Ming (Tökéletes Fényesség), Örök Tavasz és Szép Tavasz kertje. 5 császár élt ezekben a kertekben akik államügyekkel foglalkoztak, konferenciákat tartottak és kormányzati ügyeket intéztek. Ezért is nevezték ezeket császári kerteknek. Ezután pedig egy beijingi hutong túrára indulunk, ahol megismerkedünk közelebbről a régi beigingi hutong kultúrával. (hutong magyarul sikátort jelent) Délután felkeressük a Yonghegong láma templomot, amelyik a Qing dinasztia idején épült, mint Yongzheng császár kastélya, amikor még herceg volt. 1744-ben a templomot átalakították lámakolostorrá, ami nagyszámú szerzetesek otthona. A selyem utcán beszerezhetünk néhány szép kínai portékát, majd vonatra szállunk és tovább utazunk  Luoyangba. Éjszaka Luoyangban.

 

5.nap Luoyang (reggeli/ ebéd vagy vacsora)

Korai reggeli után folytatjuk utunkat a Shaolin Templomba, ami i.sz. 495-ben épült a Shaoshi csúcson ahonnan a nevét is kapta. A hegyről nemcsak a kilátás szép, hanem igen gazdag müemlékek és történelmi ereklyék találhatók itt, kőfaragványok, festmények, a templomról titokzatos legendák szólnak, nem is beszélve a hires shaolini kung-furól. Következő állomásunk a Longmen barlang. A Longmen barlangok Luoyangtól 12 km-re délre találhatók, és 1352 barlanggal büszkélkedhetnek. Több mint 100 000 szobor, 40 pagoda és 3600 emléktábla található itt buddhista feliratokkal. Éjszaka Luoyangban.

 

6.nap Luoyang (reggeli/ebéd vagy vacsora)

Kora reggel elindulunk a Yuntai Hegységbe, amelyik Xiuwu megyében található, Henan tartományban, mintegy 70 km-re a tartományi fővárostól Zhengzhoutól. A geopark hatalmas nemzeti parkok, buja erdők, vízesések és a rhesus majmok temészetes helye. 2004-ben ez a hely volt az első, amelyik felkerült az UNESCO listájára, mint a világ első geológiai parkja. Este visszatérünk Luoyangba. Éjszaka a szállodában.

 

7.nap Luoyang - Xian (Reggeli/ ebéd vagy vacsora)

Reggeli után vonatra szállunk és elutazunk Xianba. Ebéd után megnézzük a Terrakotta harcosok múzeumát - az első kínai császár sírhelyét. Láthatunk több mint 6000 katonát, lovakat, katonatiszteket és harci szekereket is. Éjszaka Xianban.

 

8.nap Xian (Reggeli /ebéd vagy vacsora)

Reggeli után felkeressük a Nagy Vad Lúd Pagodát, amelyik 652-ben épült. Szintén megnézzük a xiani városfalat, amely a Tang dinasztia idején épült. Ebéd után folytatjuk utunkat a Muszlim utcán, ahol megismerkedünk a helyi kulturával. Éjszaka Xianban.

 

9.nap Xian-Hangzhou (reggeli/ebéd vagy vacsora)

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elutazunk Hangzhouba. Érkezés után találkozás az idegenvezetővel, transzfer a hotelbe. Vacsora a hajókirándulás után lesz, éjszaka Hangzhouban.

 

10.nap Hangzhou (reggeli/ebéd vagy vacsora)

Reggeli után egész napos túránk első állomása a Leifeng Torony és a Lingyin Templom Hangzhouban. Ebéd után szabadidő. Utána egy teaceremónián veszünk részt. Éjszaka Hangzhouban.

 

11.nap Hangzhou-Shanghai (reggeli/ebéd és vacsora)

Reggel vonatra szállunk ismét és elutazunk Shanghaiba. Érkezés után találkozunk az idegenvezetővel és rögtön városnézésre indulunk. Pudong új városrész, utána vásárolhatunk a híres Nanjing Road-on. Este elmegyünk egy hangulatos hajókirándulásra a Huangpu folyón. Éjszaka Shanghaiban.

 

12.nap Shanghai-Sucsou-Shanghai (regeli/ebéd vagy vacsora)

Korai reggeli után felkeressük a Tigris Dombot Sucsouban, ami valójában egy mesterséges domb, He Lu király temetkezési helye. A monda szerint 3 nappal a király halála után egy fehér tigris látogatta meg a sírhelyet és innen kapta a nevét. Utána megnézünk egy selyem gyárat és visszamegyünk Shanghaiba. Éjszaka Shanghaiban.

 

13.nap Shanghai (reggeli/ebéd vagy vacsora)

Ma meglátogatjuk a buddhizmus szent helyét - a Jade Buddha templomot, amelyik a zsúfolt Shanghaiban található. Nevét a két fehér jádéból kifaragott Buddha szoborról kapta. A templom jelenleg is aktív és ékes példája a kínai emberek rendekívüli művészi képességének. A Yuyuan Kertben festői udvarok, barokk sziklakertek, tavak, gyönyörű növények, átjárók és sétautak várják a látogatókat. Ezután a Jinmao torony magassága nyűgöz le bennünket, ami a világ harmadik legmagasabb tornya. A torony tetejéről nagyszerű kilátás nyílik az egész városra. Éjszaka Shanghaiban.

 

14.nap Shanghai - Budapest (reggeli)

Reggeli a szállodában, majd szabadidő. Ebéd után transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerint.

 

***Program vége***

 

ÁRAK CSAK LEKÉRÉSRE!

Kérje ajánlatunkat: info@chib.hu 

 

Az ár tartalmazza:

 

1)      3 éj Peking+ 3 éj Luoyang +2 éj Xian + 2 éj Hangzhou + 3 éj Shanghai szállás reggelivel 

2)      13 étkezés (helyi ebéd vagy vacsora) +1 Peking sült kacsa vacsora 

3)      Privát transzfer, idegenvezető és belépők 

4)      Szuper gyorsvonat Beijing/Luoyang,  Luoyang/Xian, Hangzhou/Shanghai 

5)      Repülőjegy illetékkel Xian/Hangzhou

6)      1 üveg ásványvíz naponta (fő/nap)

 

 

Az ár nem tartalmazza:

1)      Nemzetközi repülőjegy

2)      Vízum

3)      BBP

4)      Borravalók 4 EUR/fő/nap)

5)      Egyéb személyes kiadások

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!